Nacházíte se:    Domov seniorů Nová Paka  »  Novinky

NÁVŠTĚVY/VYCHÁZKY – INFORMACE

09. dubna 2021

Souhrn veškerých informací týkajících se návštěv/vycházek v DpS Nová Paka

A) Na základě Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 6.dubna 2021 se umožňují návštěvy (s účinností od 12.dubna 2021 do odvolání tohoto Mimořádného opatření) za těchto podmínek:

  1. Návštěva se musí prokázat negativním PCR nebo POC testem, který není starší než 48 hodin. Toto potvrzení předá při vstupu do budovy, popř.,
  2. Návštěva se musí prokázat dokladem od lékaře o prodělání onemocnění Covid-19 (od kterého neuběhlo více jak 90 dnů).

Tento doklad předá při vstupu do budovy, popř.,

  1. Návštěva se musí prokázat certifikátem Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19,  a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen“SPC“) uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.

Kopii tohoto certifikátu předá při první návštěvě po prodělaném očkování při vstupu do budovy a při následujících návštěvách pouze certifikát ukáže.

B) Na základě Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 6.dubna 2021 se umožňují VYCHÁZKY (s účinností ode dne 12.dubna 2021 do odvolání tohoto Mimořádného opatření) za těchto podmínek:

  1. Že uživatel bezprostředně po návratu bude umístěn do oddělených prostor a do 72 hod. od ukončení vycházky bude proveden první antigennní POC test, který bude zopakován za další 3 až 4 dny; umístění do oddělených prostor bude ukončeno v případě negativních výsledků obou testů.
  2. Postup podle předchozí věty se nevztahuje na osoby, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19, a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen“SPC“) uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.
  3. V průběhu vycházky používá uživatel sociálních služeb ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) včetně filtrační účinnosti alespoň 94% dle příslušných norem (např. FFP2,KN95).

S platností od 22.3.2021 se ruší zákaz návštěv na zeleném patře.

Návštěva/vycházka bude uskutečněna při splnění podmínky v bodě A a B.

Jednou z podmínek vstupu do Domova na základě výše uvedeného Mimořádného opatření je, že zařízení může testovat návštěvy na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2, bohužel v našem zařízení to vzhledem k personálním důvodům není možné. V Domově je na směnu přítomna pouze jedna zdravotní sestra, která prioritně zajišťuje péči o klienty.

Návštěva si musí donést VLASTNÍ RESPIRÁTOR (nejméně třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu).

Návštěvy budou stále probíhat dle přesně stanovených hygienických opatření a budou omezeny na 1 hodinu denně (v čase 1 hodiny je obsažen veškerý postup viz. níže) dle kapacitních možností a zároveň tak, aby byly spravedlivě umožněny všem klientům.

Na termínu a čase návštěvy je nutné se telefonicky domluvit.

Návštěvní hodiny:

ÚT, ČT      13:00-18:00 hod.

SO lichý týden 9:00-17:00 hod.

SO sudý týden 13 – 17 hod.

 

Sjednání návštěvy:

mob. 770 188 381

Čas pro objednání návštěv: ÚT, ČT 12:30 – 17:30 hod.

Čas pro objednání návštěv: SO lichý týden 9 – 16:30 hod.

SO sudý týden 13 – 16:30 hod.

 

Během jedné návštěvy u klienta mohou být pouze 2 osoby.

Není dovolena přítomnost zvířat na návštěvě.

Čas návštěvy zahrnuje celý postup:

  1. Ve stanovený (sjednaný) čas určený pracovník vyzvedne návštěvu u hlavního vchodu do budovy (např. v 13:00)
  2. Návštěva bude seznámena s hygienickými opatřeními a vyplní dotazník pro návštěvy
  3. Provedení nařízených hygienických opatření (změření teploty – pokud bude TT 37°C a výše, tak nebude návštěva povolena, dezinfekce rukou, oblečení do pláště, obutí návleků)
  4. Uvedení pracovníkem na místo určené k návštěvě
  5. Vlastní návštěva – končí vždy ve třičtvrtě na následující hodinu (např. 13:45)
  6. Pracovník odveze klienta zpět na pokoj a návštěva se svlékne z ochranných pomůcek a odchází
  7. Pracovník odezinfikuje návštěvní místo

V PŘÍPADĚ NEDODRŽENÍ VEŠKERÝCH NAŘÍZENÝCH HYGIENICKÝCH OPATŘENÍ BUDE NÁVŠTĚVA NEPRODLENĚ UKONČENA A JIŽ NEUSKUTEČNĚNA!!!

 

Zpět
RGS Nostromo
Váš internetový prohlížeč je zastaralý. Nainstalujte si moderní prohlížeč např.: Firefox.